fredag 13 november 2015

Sök och spår

Idag var det sökträning som stod på schemat, jättekul tyckte vi allihopa då vi inte tränat sök på ett tag nu!

Hugo var först ut idag och han fick först repetera markering med lösa rullar, och sedan var det dags att prova sätta in fasta rullen i det hela!
Hugo fattade inte alls först vad som hände när han inte hittade någon lösrulle på marken, men efter lite hjälp så tog han fasta rullen till sist och kom sedan med fart in till mig. Figuranten fick hjälpa honom rätt så mycket varje gång för att han skulle ta fasta rullen, men Hugo är så himla snabblärd så bara han får fundera på detta lite nu så kommer det snart att sitta!
Påvisen däremot satt klockrent idag! Hugo har minne som en guldfisk så han har brukat glömma att övningen inte är slut efter att rullen levererats till mig.. Han har behövt få flera kommandon och lite "draghjälp" av figgen, men idag var det full fart ut på påvisen! Så nånting har iallafall fastnat i den lilla aphjärnan!



Zack fick köra lite skick med fasta rullen med figg på ena sidan och tomt på andra sidan. Han skötte sig alldeles utmärkt, förutom lite bakslag på tomslagen. Hela området blev dock avsökt och det är huvudsaken! Superkul hade han iallafall efter att inte ha fått göra så mycket överhuvudtaget på grund av sin "sjukskrivning"..



Efter sökträningen så fick hundarna gå varsitt som som jag hade gått ut åt dom innan söket började. Tanken att spåren skulle få ligga medan vi tränade sök, dock tänkte jag inte på att sökträningen brukar ta några timmar.. Så spåren låg i 2,5 timmar, haha! Trots det så gjorde båda hundarna ett helt godkänt arbete! Hugo som är ganska grön på skogsspår kom igenom hela spåret, och Zack spårade riktigt fint efter lite missar i början. I det stora hela är jag nöjd med deras arbetsinsats idag!

Efter träningen åkte vi ännu ut till Lemland för att promenera med Fia. Vi gick i 1,5h så nu är pojkarna riktigt trötta och nöjda!

1 kommentar:

  1. Vilka glada killar på bilderna....Hugo riktigt strålar!

    SvaraRadera